Ga naar hoofdinhoud

Checklist voor het inrichten van de beste thuiswerkplek

Nu de overheid de maatregelen omtrent het coronavirus weer heeft aangescherpt, is thuiswerken opnieuw de norm. Steeds meer bedrijven vragen hun werknemers om thuis te gaan werken. Maar kan iedereen dat zomaar? Niet iedereen heeft daar de ruimte voor of beschikt over de juiste middelen om dit te kunnen doen. ONLY VOIP heeft een checklist opgesteld die je kunt gebruiken bij het inrichten van de beste thuiswerkplek voor jou!

Zorg voor een laptop met een goed werkende internetverbinding

De beste optie is om gebruik te maken van een snel en stabiel WiFi-netwerk. Mocht je dit niet tot je beschikking hebben, dan heb je altijd nog de optie om mobiel netwerk te gebruiken. Je kunt je mobiele netwerk gebruiken door je hotspot aan te zetten op je mobiele telefoon en hierop in te loggen via je laptop.

Zorg voor voldoende opslagruimte

Of je nu op een laptop of desktop werkt, je hebt hoe dan ook te maken met een beperkte opslagcapaciteit. Het is daarom handig om te zorgen dat je extra opslag klaar hebt liggen. Dan heb je al je bestanden altijd en overal veilig opgeslagen. De laatste jaren zijn bedrijven die clouddiensten aanbieden druk bezig geweest om de clouds veiliger te maken voor het delen van bestanden. De meest veilige opties van clouddiensten zijn: Dropbox, Google Drive, iCloud en Microsoft OneDrive/Teams.

Opties voor online vergaderen

De kans is groot dat je als thuiswerker een aantal keer moet deelnemen in een online vergadering. Zorg er dus voor dat je dit makkelijk kunt doen en hier de juiste middelen en programma’s voor hebt. Wij raden je aan om te investeren in een noise cancelling headset en een goede webcam. Met programma’s als Coligo Meetings kun je gemakkelijk een online vergadering faciliteren.

Meer informatie over het inrichten van je thuiswerkplek?

Wil je graag meer informatie over het inrichten van een goede thuiswerkplek? Bel direct met Wouter of Thomas op (071-200 4500) of vul ons contactformulier in.

 

Wouter Rodenhuis, mede-eigenaar van Solus IT en ONLY VOIP helpt MKB ondernemers in de Bollenstreek met het verbeteren van ict-processen, telefonie en digitaliseren van werkplekken. Kijk op solus-it.nl of onlyvoip.nl

ONLY VOIP is de volgende stap in zakelijke telefonie. Gun uzelf gemak en geef uw klanten de service die zij verdienen… en dat allemaal ‘in the cloud’.

Verruil uw telefooncentrale voor zakelijke telefonie via ONLY VOIP en profiteer van unieke features. VoIP bellen is kostenbesparend, super (gebruiks-)vriendelijk én flexibel!

Overstappen naar VoIP bellen is niet ingewikkeld. Wij helpen u graag – ook na installatie.

Back To Top