Ga naar hoofdinhoud

Meerdere nummers configureren op één simkaart? Dat kan!

ONLY VOIP introduceert iets nieuws: eSIM. Dit is de opvolger van de welbekende plastic simkaart die je nu in je telefoon hebt. De digitale variant hiervan is sinds kort verkrijgbaar. Wat eSIM precies is, hoe het werkt en welke telefoons het ondersteunen lees je hier.

Wat is een eSIM?

eSIM staat voor ‘Embedded SIM’. Deze digitale simkaart is de opvolger van de plastic variant die we nu gewend zijn. Het voordeel van een eSIM is dat je geen fysieke simkaart meer nodig hebt. De embedded sim werkt hetzelfde als de traditionele variant, maar dan digitaal. ONLY VOIP is een van de eerste providers die dit aanbiedt in Nederland.

Hoe werk een eSIM?

Sluit je een abonnement af bij ONLY VOIP met een eSIM, dan ontvang je een QR-code bij je nieuwe telefoon. Anders dan dat je normaal gesproken de simkaart in je telefoon stopt, download je nu met de eSIM een profiel op je telefoon via een unieke QR-code. Op deze manier maakt de eSIM verbinding met onze server. Om een eSIM te downloaden heb je een werkende internetverbinding nodig en dient de software up-to-date te zijn. Bij ‘Instellingen’ kun je kiezen voor ‘Mobiel netwerk’. Als je hier kiest voor ‘Voeg mobiel abonnement toe’ kun je de QR-code scannen. Wij maken het ook mogelijk om verschillende nummers (privé en zakelijk) te koppelen aan één eSIM abonnement.

Welke telefoons ondersteunen een eSIM?

Momenteel ondersteunen alleen de iPhone Xr, iPhone Xs (Max), en Google Pixel 3 een eSIM abonnement. De verwachting is dat het op korte termijn ook mogelijk wordt om met meer nieuwe telefoons gebruik te maken van de digitale simkaart.

Wat zijn de voordelen van een eSIM?

De nieuwe digitale simkaart heeft verschillende voordelen, namelijk:

  • Gepriegel met het overzetten van een fysieke simkaart in een nieuwe telefoon hoeft niet meer.
  • Je kunt meerdere nummers (privé en zakelijk) op één toestel gebruiken (dual sim).
  • Ook in het buitenland biedt dual sim extra flexibiliteit. Je hoeft namelijk niet meer van simkaart te wisselen.

Overstappen naar een digitale simkaart?

Stap vandaag nog over naar zakelijke hosted telefonie van ONLY VOIP en vraag ons naar de mogelijkheden van de eSIM voor jouw toestel. Bel direct Wouter of Thomas (071 – 200 4500) of vul ons contactformulier in. Wij maken een passende offerte en kunnen je adviseren over het gebruik van de eSIM.

ONLY VOIP is de volgende stap in zakelijke telefonie. Gun uzelf gemak en geef uw klanten de service die zij verdienen… en dat allemaal ‘in the cloud’.

Verruil uw telefooncentrale voor zakelijke telefonie via ONLY VOIP en profiteer van unieke features. VoIP bellen is kostenbesparend, super (gebruiks-)vriendelijk én flexibel!

Overstappen naar VoIP bellen is niet ingewikkeld. Wij helpen u graag – ook na installatie.

Back To Top